Szechuan

Den kraftige og fyldige smaken Szechuan ligger i vest-Kina, det samme området som pandabjørnen kommer fra. Området er kjent for sterkt krydret mat. Bruken av chili, hvitløk, ingefær, sesamolje og det aromatiske Szechuan-pepperet gjør dette til retter med en kraftig og fyldig smak.

Vi graderer Szechuan‐rettene mellom veldig sterk, sterk, medium eller mild. Veldig sterk er kjempe-sterk og er forbeholdt dem som er vant til å spise slikt, i tillegg til at det krever en god porsjon selvtillit. Mild er i utgangspunktet sterkt nok for de som er vant til vanlig norsk mat.

Rettene som er merket med kan man få i ikke sterk versjon, men smaken er der allikevel.

Følgende retter er egenkomponerte for våre gjester.

(Rettene våre kan inneholde gluten og soya. Vi bruker ofte soyasaus i rettene. Vi tilbreder gjerne rettene uten soyasaus, gi oss bare beskjed ved bestilling.) 


15. Havets delikatesse 298,-
      ½ fersk hummer, kamskjell, scampi og kongekrabbe
      i en velduftende tomat chilisaus
      (skalldyr,sesam)

16. Buens lammefilet 207,-
      En spennende smaksopplevelse med Szechuankrydder
      Tilsmakt med ingefær og hvitløk
      (soya,sesam)

17. Huset's okse indrefilet 207,-
      Serveres med BBQ chilisaus og friske grønnsaker
      (soya,gluten i saus)

18. Sprøstekt svinefilet 176,-
      Kjøttet marineres i urter, og serveres i en smaksrik Szechuan chilisaus
      (soya,gluten i saus)

19. Hot spicy pot 207,-
     En smakfull kombinasjon for de som vil oppleve noe spennende.
     Oksefilet, kylling og lammefilet. Serveres i en pikant hvitløk/chilisaus i pot
     (soya,gluten,sesam)

20. Sjø og land i pot 207,-
     Oksefilet, scampi og kamskjell serveres med sesongens
     friske grønnsaker i en aromatisk saus
    (soya,gluten,skalldyr,sesam)

37. Kylling Gong Bao m/cashewnøtter 176,-
    Marinert kylling med Szechuan peppersaus
    (soya,gluten,nøtter,sesam)

38. Szechuan pepper power pot 207,-
     Lammefilet marinert på bondevis
     Gjør at du blir nummen i munnen
    (soya,gluten,sesam,nøtter,skalldyr)

39. Marinet biff i skiver207,-
     Med sort peppersaus
     (soya, sesam, gluten)

79. Marinert oksefilet i potetrede 239,-
     Serveres med Hoisin/peppersaus
     (soya,gluten,sesam)

40. Stekte scampi (Black Tiger) 234,-
     Serveres med friske grønnsaker, lime tomatisert chilisaus
    (skalldyr)

55. Husets tørrstekte oksefilet, finstrimlet 216,-
     Serveres med grønnsaksjulienne og spicy szechuan saus (Med saus ved siden av. Bland med kjøttet når du kommer hjem.)
     (soya,gluten)